Японія продовжила на рік торговельні санкції проти росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія продовжила на рік торговельні санкції проти росії

Світ
319
Японія продовжила на рік торговельні санкції проти росії
Японія продовжила на рік торговельні санкції проти росії
Уряд Японії у п’ятницю схвалив рішення продовжити ще на рік дію постанови про позбавлення росії торговельного статусу «найбільшого сприяння» у рамках економічних санкцій через її вторгнення в Україну.
Про це повідомляє Kyodo.
Парламент Японії дав зелене світло позбавленню росію переваг і преференцій у торгівлі, таких як застосування нижчих тарифів, у квітні 2022 року. Це відбулося в рамках покарання рф за вторгнення в Україну.
Термін дії встановлених Токіо антиросійських обмежень становить один рік, після чого уряд країни продовжує їх на наступний рік. Тобто нинішнє рішення стало другим продовженням санкційного терміну.
Міністр фінансів Сюнічі Сузукі заявив на пресконференції в п’ятницю, що Японія у співпраці з міжнародним співтовариством продовжуватиме і збільшуватиме тиск на росію за розв’язану нею в лютому 2022 року війну проти України.
Таким чином, до кінця березня 2025 року весь російський імпорт до Японії буде обкладатися підвищеними митами. Зокрема, йдеться про 5-відсоткове оподаткування постачань лосося (проти попередньої ставки 3,5%) та збільшене до 6% мито на імпорт крабів (довоєнний показник становив 4%).
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас