Яких фахівців критично бракує в Канаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яких фахівців критично бракує в Канаді

Особисті фінанси
3104
Яких фахівців критично бракує в Канаді
Яких фахівців критично бракує в Канаді
Дефіцит робочої сили є у багатьох секторах економіки Канади. Проте є одна галузь, кадровий голод якої канадці оплачують буквально — із власної кишені.
Про це пише Vancouverok.
Аналітики з Канади заявили про прямий зв’язок між нестачею співробітників та зростанням вартості життя у країні.
«Мода на високоінтелектуальну працю залишила країну без інженерів та фахівців робітничих професій. У результаті тепер канадці платять за ремонт пральної машинки замість $70, як колись, удвічі вище», — стверджує директорка будівельної компанії Freshco Менді Реннехан.
За даними Статистичного управління Канади, рівень вакансій у малому бізнесі у першому кварталі цього року становив 3,5%. А у тому ж будівництві — 5,1%, у готельному бізнесі — усі 4%. Але особливо гостро питання кадрів стоїть у громадському харчуванні.
Ресторатори Канади заявили, що через брак кухарів їхні зарплати стрімко зростають. А слідом за ними і рахунки для гостей кафе та ресторанів.
«На даний час у нашій галузі відкрито понад 78 тис. вакансій, що вплинуло на розмір заробітної платні. За два роки ми стали свідками зростання витрат на робочу силу на понад 15%», — каже президентка галузевої асоціації ресторанів Онтаріо Келлі Хіггінсон.
Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну іммігранти з країни в’їжджали до Канади, зокрема за програмою CUAET. Візи були розраховані на три роки. Після закінчення терміну українці мали покинути Канаду. Проте Департамент міграції, біженства та громадянства Канади (IRCC) змінив рішення.
Від початку повномасштабного російського вторгнення до Канади прибуло більше 298 тис. українських шукачів притулку.

Туристична страховка в Канаду 🧐

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас