Канада надала Україні понад 5 мільярдів доларів з лютого 2022 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада надала Україні понад 5 мільярдів доларів з лютого 2022 року

111
Канада надала Україні понад 5 мільярдів доларів з лютого 2022 року
Канада надала Україні понад 5 мільярдів доларів з лютого 2022 року
З лютого 2022 року Канада надала Україні понад 5 мільярдів доларів США прямої бюджетної підтримки.
Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко під час зустрічі з міністром з міжнародного розвитку Канади Ахмедом Хуссеном.
«Канада є третьою країною-членом G7 за обсягом спрямованого фінансування — близько 5,1 млрд доларів США. Вдячні канадському уряду за багатосторонню та надважливу підтримку з перших днів російського вторгнення», — зазначив Марченко.
У 2022 році Україна отримала від Канади близько 1,9 млрд доларів США. У 2023 році Україна отримала понад 1,75 млрд доларів США пільгових коштів, а поточного року до держбюджету було залучено ще понад 1,47 млрд доларів США.
Канадська делегація висловила свою підтримку щодо спрямування Україні 50 млрд доларів США, які будуть обслуговуватися та погашатись за рахунок майбутніх прибутків від заморожених суверенних російських активів. Сторони погодились, що росія повинна нести відповідальність за скоєні злочини та завдані збитки Україні. Фінансування першочергових потреб, зокрема військових, за рахунок активів рф є одним із таких механізмів.
Міністр фінансів наголосив на важливості збереження зовнішньої підтримки у наступного року. Водночас Уряд працює над механізмами збільшення внутрішніх надходжень держбюджету.
Як раніше повідомляв прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, потреби України в зовнішньому фінансуванні наступного року будуть не менше $38 млрд.
До речі, ви можете заробити на депозиті більше, якщо скористаєтеся програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас