Використовують у НАТО: в ЗСУ впроваджується автоматизована система управління оборонними ресурсами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Використовують у НАТО: в ЗСУ впроваджується автоматизована система управління оборонними ресурсами

Казна та Політика
325
Використовують у НАТО: в ЗСУ впроваджується автоматизована система управління оборонними ресурсами
Використовують у НАТО: в ЗСУ впроваджується автоматизована система управління оборонними ресурсами, Фото: armyinform.com.ua
В ЗСУ впроваджується автоматизована система управління оборонними ресурсами на базі System Analysis Program Development (SAP). Це провідна система у світі у сфері логістики.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.
«Завдяки запровадженню цієї системи в Україні Міністерство оборони пришвидшило опрацювання заявок на постачання від бригад з кількох тижнів до 2−3 днів. Раніше цей процес міг тривати місяць», — сказано в повідомленні.
Наразі система перебуває в пілотному користуванні, але масштабується серед всіх військових частин.
«Важливо, що кожен користувач програми не має доступу до інформації, яка стосується інших військовослужбовців та підрозділів. Застосовується принцип „need to know“, коли доступ є тільки до тієї інформації, що потрібна користувачу для виконання його задачі», — пояснюють у міністерстві.
Продукти SAP в оборонному секторі використовують 44 країни, зокрема 28 з 31 країн-членів НАТО працюють у цій системі. Найбільшими користувачами є наші партнери: США, Німеччина, Нідерланди, Канада, Польща, Австралія.
Автоматизацію почали з обліку речового майна, обліку запчастин, у вересні додався новий напрям — автоматизація обліку техніки. Завдяки цьому повністю оновили процеси та обладнання декількох складів забезпечення.
«Наступний крок — продовження модернізації всіх складів, впровадження на них SAP та підключення до загальної системи», — додали в Міноборони.

Як змінювалися видатки на оборону за роки незалежності України

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас