В Угорщині мають намір вагомо скоротити підтримку біженців з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Угорщині мають намір вагомо скоротити підтримку біженців з України

Особисті фінанси
304
В Угорщині мають намір вагомо скоротити підтримку біженців з України
В Угорщині мають намір вагомо скоротити підтримку біженців з України
Нові правила передбачають, що допомога українцям, які тікають від війни, спричиненої рф, обмежуватиметься біженцями з кількох регіонів, які безпосередньо постраждали від бойових дій.
Про це повідомляє tvp.info.
Наразі до розпорядження включено 13 таких регіонів, і їх список щомісяця оновлюватиме уряд Угорщини.
Це означає, що право на державну підтримку матимуть лише ті українці, чиє останнє офіційне місце проживання в Україні було на території, яку «безпосередньо зачіпають воєнні дії». Ця підтримка, зокрема, включає безкоштовне проживання та щомісячну матеріальну допомогу.
Як зазначається, невідомо, скільки з 31 тисячі українців, які знайшли тимчасовий притулок в Угорщині, підпадуть під дію нового закону.
Правозахисники попереджають, що найбільш незахищеними є представники ромської національної меншини із найзахіднішого регіону України Закарпаття. Багато біженців звідти все ще живуть у притулках, які, швидше за все, тепер будуть закриті.
Агентство ООН у справах біженців оцінює, що до трьох тисяч біженців «втратять доступ до субсидованого житла» через новий угорський закон. Багато з них не здатні обійтися без державної допомоги та можуть залишитися без даху над головою.
Виїзд з Угорщини також не розв’яже проблеми, оскільки частина біженців має подвійне українсько-угорське громадянство, через що інші країни ЄС можуть відмовити їм у допомозі.
Нагадаємо, уряд у Будапешті видав указ, за якими громадяни України зможуть отримати посвідку на проживання навіть з протермінованим паспортом, поки в Угорщині триває надзвичайний стан і протягом пів року після його завершення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас