В одному з міст України злетіли ціни на квартири — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В одному з міст України злетіли ціни на квартири

Нерухомість
4443
В одному з міст України злетіли ціни на квартири
В одному з міст України злетіли ціни на квартири, Фото: Depositphotos
В Ужгороді вартість однокімнатної квартири в середньому сягає близько 60 тисяч доларів. Ціни тут у середньому у доларовому еквіваленті зросли на 20%. Причини: в Ужгороді практично ніколи не буває ракетного обстрілу з боку рф і немає комендантської години.
Про це пише Oboz.ua.
У доларовому еквіваленті вартість квартир упала майже по всій Україні. У Києві квартири, які ще 2021 року продавали за 70 тис. доларів, зараз можна придбати вже за 55−60 тис. До того ж, якщо перерахувати в гривні, то 2021-го 70 тис. доларів коштувало 1,9 млн грн. А 2023-го 60 тис. доларів — це вже майже 2,6 млн грн.
Тобто, незважаючи на те, що в доларах ціни впали, у гривні вони значно зросли. Така ситуація у більшості українських міст, але не в Ужгороді. Тут ціни зросли і у доларах, і у гривні.
«Зараз квартира коштує приблизно на 20% дорожче, ніж було 2021-го», — розповідає рієлторка Олена Бировчак.
Рієлторка Оксана Станко пояснює: якщо у разі вторинного ринку ще є можливість торгуватися, то з новобудовами дедалі складніше. Значно зросла вартість будівництва, частину матеріалів доводиться ввозити з-за кордону, погіршилася логістика, конкуренція за матеріали зросла. Все це призвело до того, що забудовникам доводиться витрачати набагато більше коштів. Внаслідок цього впливає і на вартість квартири.
«Ситуація з купівлею квартир стабілізувалася. Якщо раніше активно купували переселенці, то зараз уже більше наших. Будівництво подорожчало, тому ціни в новобудовах значно зросли. А от на вторинному ринку ще можливий певний торг і є більше шансів знайти житло на різний бюджет», — пояснює Станко.
Кількість новобудов зростає, при цьому високий попит на нерухомість зберігатиметься до кінця повномасштабної війни.
До речі, 18 листопада відбудеться конференція «Жити на Відсотки», де експерти розкажуть, як гроші, які ви маєте, можуть приносити прибуток, незалежно від вашої щоденної праці. Інвестори на власному досвіді розкажуть, куди краще вкладатись у 2024 році: нерухомість, землю, опціони тощо. Реєструйтесь на подію та заробляйте на відсотках:

⚡️ Програма та реєстрація

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас