В одній з країн Європи пенсіонерам виплачуватимуть 13-ту пенсію в кінці кожного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В одній з країн Європи пенсіонерам виплачуватимуть 13-ту пенсію в кінці кожного року

Світ
646
В одній з країн Європи пенсіонерам виплачуватимуть 13-ту пенсію в кінці кожного року
В одній з країн Європи пенсіонерам виплачуватимуть 13-ту пенсію в кінці кожного року
У Швейцарії відбувся референдум, на якому громадяни проголосували за встановлення 13-ї пенсії - додаткової грошової виплати, за принципом 13-ї бонусної зарплати, що практикується у деяких компаніях.
Про це повідомляє Reuters.
Зазначається, що необхідність збільшення пенсійних виплат аргументували постійним зростанням вартості життя. Тож профспілки змогли пролобіювати винесення на референдум питання про додаткову 13-ту місячну виплату для пенсіонерів. Влада та бізнес називали пропозицію фінансово необґрунтованою, але виборці сказали своє слово — 58% «за».
Примітно, що раніше швейцарські виборці теж були скептичними щодо подібних соціальних бонусів. Як пише Reuters, в попередні роки швейцарці на референдумах вже «зарубали» пропозиції про скорочення робочого тижня і збільшення відпусток.
«Незрозуміло, як буде фінансуватися підвищення пенсій, яке має набути чинності з 2026 року. Противники кажуть, що це може спровокувати підвищення податків або скорочення витрат і обтяжити молодих швейцарців», — пише видання і додає, що зараз мінімальна пенсія за віком становить 1225 швейцарських франків (1393 долари США) на місяць, а максимальна — 2450 франків.
Одночасно з цим швейцарці не підтримали ідею підвищення пенсійного віку з 65 до 66 років. Проти проголосували понад 74% виборців.

Для біженців у Німеччині: виплати, строки, умови 🧐

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас