Благодійні пенсії для українців: стало відомо, скільки грошей надійшло до ПФУ у вигляді донатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Благодійні пенсії для українців: стало відомо, скільки грошей надійшло до ПФУ у вигляді донатів

Казна та Політика
225
Благодійні пенсії для українців: стало відомо, скільки грошей надійшло до ПФУ у вигляді донатів
Благодійні пенсії для українців: стало відомо, скільки грошей надійшло до ПФУ у вигляді донатів
На рахунок Пенсійного фонду України за неповний рік надійшло 166 тисяч 734,26 гривні благодійних пожертв для оплати пенсій.
Про це пише «Слово і діло» з посиланням на дані ПФУ.
«За період з 01.03.2023 по 17.01.2024 на рахунок Пенсійного фонду України, відкритого для сплати благодійних пожертв в АТ „Ощадбанк“, надійшло 54 платежі на суму 166 734,26 гривень», — повідомили у ПФУ.
Можливість зробити пожертву на виплату пенсій українським пенсіонерам ПФУ запровадив у березні минулого року (закон, який дозволяє здійснювати благодійні внески на пенсії, було ухвалено парламентом у 2022 році).
Донати можуть бути двох типів: загальні (знеособлені), спрямовані на користь ПФУ в цілому, або призначені конкретному одержувачу. У другому випадку 70% пожертвуваної суми йде адресату, а 30% - на користь ПФУ на виплати пенсій в цілому.
Нагадаємо, в Україні набув чинності закон від 4 листопада 2022 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні». Цей закон спрощує механізм підтримки існуючої солідарної пенсійної системи завдяки добровільним внескам для збільшення або власних пенсійних виплат у майбутньому, або для адресної підтримки пенсіонерів.

Довідка Finance.ua:

  • в Україні влада має намір здійснити перехід від солідарної до накопичувальної пенсійної системи. Обіцяють, що такий крок запроваджуватимуть поступово;
  • стало відомо, у якому розмірі потрібно сплатити добровільний пенсійний внесок у 2024 році, щоб до страхового стажу зарахували повний місяць.

Накопичувальна пенсія в Україні: право на гідну старість 👩‍🦳

За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас