В Естонії запрацював посилений митний контроль на кордоні з рф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Естонії запрацював посилений митний контроль на кордоні з рф

105
З 8 серпня Естонія запроваджує посилений митний контроль на всіх прикордонних пунктах із росією — у Нарві, Лухамаа і Койдула. Нововведення спрямовані на запобігання потрапляння в Росію санкційних товарів.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ERR.
Уряд Естонії заявляє, що цей захід необхідний для унеможливлення незаконного транзиту товарів, які можуть використовуватися у військових цілях або являють собою готівкові кошти.
Міністр фінансів Естонії Юрген Лігі зазначив, що найчастіше в деклараціях вказують треті країни як пункт призначення, однак практика показує, що товари залишаються в росії.
«Посилений контроль означає, що кожен, хто прямує до росії, буде взаємодіяти з естонською владою. Щодо пасажирів це виражатиметься у візуальному контролі та опитуванні, а в разі підозр — у додатковому огляді особистих речей і використанні рентгена», — пояснив Лігі.
Транспортні засоби також будуть піддаватися ретельному огляду, за необхідності з використанням рентгена. Документи на товари перевірятимуться насамперед, а за необхідності проводитиметься додатковий огляд, розвантаження та перерахунок товарів.
Ці заходи спрямовані на забезпечення безпеки та дотримання міжнародних санкцій, підкреслив міністр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас