Уряд уточнив норми щодо необхідності проходження ВЛК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд уточнив норми щодо необхідності проходження ВЛК

1402
Уряд уточнив норми щодо необхідності проходження ВЛК
Уряд уточнив норми щодо необхідності проходження ВЛК
Кабінет міністрів України вніс зміни до Порядку організації та ведення військового обліку (постанова № 1487) та Порядку проведення призову громадян на військову службу (№ 560).
Про це йдеться у постанові від 07 червня 2024 р. № 675.
Згідно з документом, «процедура надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації у зв’язку з бронюванням та відстрочки… не передбачає направлення на військово-лікарську комісію для проходження медичного огляду».
Крім того, особи до досягнення 25-річного віку не направляються на військово-лікарську комісію для проходження медичного огляду.

Читайте також: Штрафи для ухилянтів до 25 500 грн: коли, як та на які суми

«Під час воєнного стану направлення призовників на військово-лікарську комісію для проходження медичного огляду здійснюється лише у разі їх прийняття на військову службу у добровільному порядку», — йдеться в постанові.
Також внесено нові зміни щодо відстрочки для родичів людей з інвалідністю І та ІІ груп. Так, у разі відсутності інших не військовозобов’язаних осіб, людина з інвалідністю І або ІІ групи може вибрати лише одного військовозобов’язаного для догляду за ним.
Нагадаємо, новий закон про мобілізацію набув чинності 18 травня. Перед цим Кабмін ухвалив низку постанов, які визначають порядок вручення повісток, проходження ВЛК та інше.

Довідка Finance.ua:

  • раніше повідомлялося, що в Україні планують додати функцію електронних направлень на військово-лікарську комісію для військовозобов’язаних через додаток Резерв+.
  • зазначимо, 18 травня Міністерство оборони запустило мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов’язаних, призовників та резервістів. У ньому військовозобов’язані можуть уточнити свої дані, зокрема електронну адресу, телефон, місце проживання. Надалі цей застосунок удосконалять, з’являться додаткові опції, навіть пропозиції щодо рекрутингу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас