Уряд погодив приватизацію конфіскованого у російського сенатора заводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд погодив приватизацію конфіскованого у російського сенатора заводу

Казна та Політика
131
Уряд погодив приватизацію конфіскованого у російського сенатора заводу
Уряд погодив приватизацію конфіскованого у російського сенатора заводу
Кабінет Міністрів включив до списку об’єктів великої приватизації 100% статутного капіталу ТОВ «Мотордеталь-Конотоп».
Про це повідомив представник Кабміну у парламенті Тарас Мельничук.
Завод «Мотордеталь-Конотоп» є одним із найбільших виробників гільз циліндрів для двигунів внутрішнього згоряння в Європі. Продукція підприємства має попит у таких відомих компаній, як Rolls-Royce, Scania, MAN, Iveco, Mercedes-Benz, Volvo, Renault, CAT.
На виробничих площах у 70 тис. кв. метрів щорічно випускається 60 тис. тонн придатного литва, 5 млн гільз, понад 1,5 тис. найменувань гільз циліндрів. Продукція експортується до 35 країн світу. На заводі працюють понад 800 осіб.
Завод належав сенатору Ради Федерації рф Сергію Калашнику, який був включений до списку санкцій РНБО у вересні 2022 року.
У серпні 2023 року Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про конфіскацію активів Калашника на користь України. На початку цього року Україна завершила націоналізацію заводу Мотордеталь-Конотоп, новим власником якого став Фонд державного майна.
Калашник — чинний сенатор ради федерації рф, який брав участь у голосуванні за ухвалення федеральних законів щодо незаконної анексії територій України та був причетний до сприяння в підготовці рф до повномасштабного вторгнення в Україну. Він уже перебуває під санкціям.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас