Українцям хочуть надсилати повістки через електронний кабінет: як це працюватиме — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям хочуть надсилати повістки через електронний кабінет: як це працюватиме

835
Українцям хочуть надсилати повістки через електронний кабінет: як це працюватиме
Українцям хочуть надсилати повістки через електронний кабінет: як це працюватиме
Український уряд представив Верховній Раді останній законопроєкт, пов’язаний із мобілізацією. У цьому документі пропонують надсилати повістки через електронний кабінет призовника.
Про це повідомляється у відповідному проєкті закону.
У межах мобілізаційної підготовки громадяни України повинні будуть зареєструвати свій електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного, резервіста.
Впродовж 60 днів з дати початку проведення мобілізаційних заходів військовозобов'язані повинні актуалізувати свої облікові дані через Центри надання адміністративних послуг, електронний кабінет або ТЦК.
Як це працюватиме? Як додають у відповідному документі, повістку можуть відправити через електронний кабінет, а днем її вручення вважатимуть той, коли в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки отримали повідомлення про її доставку. Якщо ж повістку надіслали пізніше 17:00, вона вважатиметься врученою у наступний робочий день.

Читайте також: Бронювання від мобілізації: все, що треба знати

Призовник має право попередити про неприбуття до ТЦК та СП протягом трьох днів, однак лише за поважних причин, зокрема подій стихійного характеру, хвороби, дій росії чи смерті близького родича.

Довідка Finance.ua:

  • нагадаємо, текст документу з’явився на сайті Верховної Ради 30 січня, і він містить колосальну кількість нововведень, які стосуються мобілізації;
  • наприклад, згідно з текстом документу, за неявку особи до ТЦК військкомати зможуть звертатися до суду і вимагати блокування банківських рахунків, заборону на виїзд за кордон і позбавлення водійських прав.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас