Українці зможуть складати теоретичний екзамен без навчання в автошколі. Кабмін затвердив порядок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці зможуть складати теоретичний екзамен без навчання в автошколі. Кабмін затвердив порядок

Особисті фінанси
991
Українці зможуть складати теоретичний екзамен без навчання в автошколі. Кабмін затвердив порядок
Українці зможуть складати теоретичний екзамен без навчання в автошколі. Кабмін затвердив порядок, Фото: life.pravda.com.ua
Кабінет Міністрів затвердив новий порядок, який дає українцям можливість складати теоретичний іспит для отримання посвідчення водія без обов’язкового навчання в автошколі.
Про це повідомив міністр МВС Ігор Клименко в Telegram.
Як пояснює міністр, майбутні водії матимуть вибір: вивчати правила дорожнього руху в автошколі або самостійно опановувати теорію.

Читайте також: Скільки коштує отримати водійське посвідчення в Україні

«Такі зміни відбулися в рамках реформи сервісних центрів МВС, які ми розпочали влітку цього року», — додав Клименко.
Щоб скласти теоретичний іспит, необхідно звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС. З часом така послуга буде доступна і через ЦНАП.
Важливо, що ці нововведення стосуються і проєкту «Автошколи для осіб з інвалідністю», який реалізується, у тому числі для поранених бійців.
«Зміни набудуть чинності з дня офіційного оприлюднення», — наголосив Клименко.

Читайте також: Як отримати посвідчення водія

Нагадаємо, 29 липня набув чинності Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами».
У ньому йдеться про можливість самостійно готуватись до складання теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС. А також про запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами.
Раніше від майбутніх водіїв вимагали проходити підготовку, зокрема теоретичну, в акредитованих закладах. Практичний курс, як і раніше, потрібно проходити в автошколах.
Щоб почувати себе безпечно за кермом, рекомендуємо придбати карту технічної підтримки-Assistance. З нею можна не турбуватися, що може не вистачити бензину в дорозі або проб'єте колесо. Картка стане вашою підтримкою в дорозі 24/7.

Замовити підтримку Finance.ua Assistance

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас