Україна отримала від ЄС систему для розмінування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримала від ЄС систему для розмінування

Казна та Політика
554
Україна отримала від ЄС систему для розмінування
Україна отримала від ЄС систему для розмінування
Європейський союз передав Україні систему для розмінування DOK-ING MV-10: вона допоможе знешкоджувати протипіхотні, протитанкові міни та інші боєприпаси, що не вибухнули.
Про це інформує пресслужба ЄС.
Вказано, що систему для розмінування Україна отримала у межах візиту представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозепа Борреля. За його словами, Україна не лише веде боротьбу з агресором, а й відновлюється.
«Українські оператори з розмінування беруть на себе надзвичайно небезпечне, але вкрай важливе завдання — очищати звільнену землю від смертоносних мін, які залишив російський агресор. Для нас велика честь зробити роботу українських саперів безпечнішою та ефективнішою за допомогою цього європейського обладнання. Разом ми можемо допомогти врятувати життя і сприяти кращому майбутньому України», — наголосив Боррель.
Зазначається, що система розмінування MV-10 може знешкоджувати протипіхотні, протитанкові міни та інші боєприпаси, що не вибухнули. Вона також добре підходить для очищення великих територій і є безпечною в експлуатації, оскільки керується дистанційно.
Система може розміновувати до 4000 кв. м на годину, в тому числі на крутих схилах. Також ЄС навчатиме українських операторів, які працюватимуть з системою MV-10.
«Це остання поставка в рамках пакета підтримки Європейського Союзу на суму 25 мільйонів євро для гуманітарного розмінування в Україні, оголошеного на Саміті Україна-ЄС у лютому 2023 року. Пакет призначений для задоволення нагальних потреб українських державних операторів протимінної діяльності - від базового обладнання для команд розмінування до піротехнічних машин та роботизованих систем розмінування», — йдеться у повідомленні.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас