У Міненерго пояснили, як відмова від переведення годинників вплине на відключення світла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міненерго пояснили, як відмова від переведення годинників вплине на відключення світла

371
В Україні скасували переведення годинників на літній час. У Міністерстві енергетики вважають, що енергосистема країни не постраждає від цього.
«Як і зазначав міністр енергетики Герман Галущенко, не постраждає енергосистема від скасування переведення годинників. Ситуація залишається стабільною і це ніяким чином негативно не вплине», — заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі телемарафону.
У нього запитали, чи не прогнозує відомство збільшення споживання через скасування літнього часу. Посадовець відповів, що ні.

Скасування переходу на літній час

Як повідомляв УНІАН, у березні 2021 року ВР ухвалила в першому читанні проект закону «Про обчислення часу в Україні» (№ 4201), яким передбачалося встановлення й закріплення на території України єдиного київського часу та відмова від подальшого сезонного переведення стрілок годинників.
Вже 16 липня парламент проголосував за скасування переведення часу з зимового на літній в Україні. Народний депутат Ярослав Железняк зауважив, що цього року в останню неділю жовтня (27 числа) стрілки ще буде переведено на зимовий час, але переведення на літній час з 2025 року не відбуватиметься.
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук пояснив користь від скасування переходів на літній та зимовий час, зазначивши, що тепер в Україні буде «київський час».
«Я хочу нагадати всім, хто говорить, що це в нас було від діда-прадіда: цей час був введений в Україні в 1981 році, в Українській Радянській Соціалістичній Республіці. А щодо обґрунтування переходу з зимового на літній час, вперше воно було обґрунтовано в Сполучених Штатах Америки в 1700-якомусь році. І один з пунктів обґрунтування було — що треба менше спалювати свічок».
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас