У Мінекономіки збираються трансформувати програму доступних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки збираються трансформувати програму доступних кредитів

Кредит&Депозит
428
У Мінекономіки збираються трансформувати програму доступних кредитів
У Мінекономіки збираються трансформувати програму доступних кредитів
Міністерство економіки планує трансформувати програму «Доступні кредити 5−7-9%» таким чином, аби кредити видавали бізнесу справді на інвестиційні цілі або ж бізнесу з деокупованих територій.
Про це сказала заступник міністра економіки України Надія Бігун в ефірі програми Укрінформу «Самохвалов запитує».
«У програмі „5−7-9“ плануємо робити зміни, щоб сфокусувати її вже зараз на переробку. Тобто, щоб ми зробили переробку пріоритетною галуззю цієї програми», — сказала Бігун.
Вона нагадала, що від початку дії програма «Доступні кредити 5−7-9%» і була націлена на переробні підприємства, однак практично відразу розпочався COVID-19, а потім і повномасштабна війна, що, власне, вимагало від цієї програми рятувати бізнес.
«Але зараз ми бачимо, що потрібно відходити від цієї концепції», — зазначила Бігун.
Заступник міністра пояснила, що коли є така програма, за якою кредитна ставка значно нижча порівняно з ринковою, то це стимулює бізнес взяти у ній участь, і таким чином формує величезний попит. Натомість саме банк вирішує, кого саме кредитувати — того, у кого гарний фінансовий стан і він обов’язково поверне кредит, чи все ж більш ризикового підприємця. Тому, звісно, відповідь очевидна, кого саме обере банк. І у бізнесу, якому справді потрібна була допомога, не було шансів отримати фінансову допомогу.
«Тому ми будемо зараз програму активніше змінювати. Там, фактично, буде два ключових напрямки. Один напрямок — це бізнес, який хоче розвиватися, який буде брати гроші на інвестиційні цілі, і другий — це бізнес, який дійсно потребує допомоги, це деокуповані території», — сказала Бігун.

Довідка Finance.ua:

  • програма «Доступні кредити 5−7-9%» стартувала в Україні 1 лютого 2020 року;
  • програму реалізує Фонд розвитку підприємництва (ФРП), єдиним учасником якого є уряд України в особі Міністерства фінансів;
  • ФРП уклав угоди про співробітництво із 45 банками.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут 👛

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас