У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час

Особисті фінанси
2479
У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час
У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час
Україна в неділю 31 березня переходить на літній час. О 3 (третій) годині за київським часом стрілка годинника переводиться на 1 (одну) годину вперед.
Про це повідомили у Мінекономіки.
Перехід на зимовий і літній час відбувається відповідно до постанови Кабінету міністрів України 1996 року «Про порядок обчислення часу на території України».
Щорічно в останню неділю березня о 3 годині годинникова стрілка переводиться на 1 годину вперед, в останню неділю жовтня — о 4 годині на 1 годину назад.
«Час, чинний в Україні взимку, є природним для території нашої держави і відповідає її географічному положенню, а в період з останньої неділі березня по останню неділю жовтня запроваджується літній час з метою ефективного використання світлої частини доби», — йдеться в повідомленні.
Як зазначили в Мінекономіки, запровадження літнього часу є загальноприйнятою міжнародною практикою. В Європейському Союзі діє рішення 2001 року, відповідно до якого в країнах — членах ЄС запроваджено перехід на літній час з кінця березня і на зимовий — в кінці жовтня.

Довідка Finanace.ua:

  • За останні роки в Україні було здійснено дві невдалі спроби скасувати перехід на літній час.
  • Усі 27 країн ЄС та 15 інших країн континенту (всього 42) запроваджують літній час в останню неділю березня та скасовують в останню неділю жовтня.
  • При цьому в ЄС протягом кількох років обговорювали можливість встановити єдиний час без переведення годинників стрілок. у 2021 році країни Євросоюзу мали вибрати, на якому постійному часі вони хочуть залишитися — на літньому чи зимовому. Однак це рішення відклали через COVID-19.
  • 1 січня 2024 року Верховна Рада України з поданням закону про Державний бюджет визначила й розмір мінімальної зарплати — 7100 грн (42,6 грн за годину). Діятиме це значення до 1 квітня, а вже з цієї дати мінімалка в Україні становитиме 8000 грн (48 грн за годину).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас