Стало відомо, скільки Європейський інвестиційний банк уже виділив Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки Європейський інвестиційний банк уже виділив Україні

Казна та Політика
271
Стало відомо, скільки Європейський інвестиційний банк уже виділив Україні
Стало відомо, скільки Європейський інвестиційний банк уже виділив Україні
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з президентом Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вернером Хойєром проекти з відновлення України. За словами Шмигаля, ЄІБ вже акумулював для нашої держави понад 7,5 млрд євро.
Про це прем'єр написав на своїй сторінці у Telegram.
«Продуктивна зустріч з Президентом Європейського інвестиційного банку Вернером Хойєром та його командою. Привітав відкриття представництва ЄІБ у країнах Східної Європи з офісом у Києві. Обговорили чинні та нові проєкти з відновлення. Очікуємо на їх реалізацію», — повідомив Шмигаль.
За його словами, уряд активно співпрацює з ЄІБ у сферах відновлення інфраструктури, енергетики, теплопостачання.
Прем'єр подякував президенту Європейського інвестиційного банку за фінансову допомогу, зокрема створення дієвих інструментів для повоєнного відновлення.
«ЄІБ одним з перших міжнародних фінансових організацій у березні 2022 року надав фінансову підтримку до держбюджету. Загалом Європейський інвестиційний банк акумулював для нашої держави понад 7,5 млрд євро. Високо цінуємо активну роль ЄІБ у підтримці України», — вказав Шмигаль.
Нагадаємо, 23 листопада, до державного бюджету України надійшло близько $400 млн під гарантію Великої Британії через Трастовий фонд Світового банку. Загальний обсяг фінансової допомоги Великої Британії від лютого 2022 року сягає $2 млрд.
За даними Мінфіну, видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки й оборони становили 1,39 трильйонів гривень за перші 10 місяців 2023 року або 59,3% від усієї суми видатків загального фонду держбюджету.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас