ШІ не досягне рівня людського інтелекту в найближчі 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ не досягне рівня людського інтелекту в найближчі 10 років

Технології&Авто
522
ШІ не досягне рівня людського інтелекту в найближчі 10 років
ШІ не досягне рівня людського інтелекту в найближчі 10 років
Лауреат премії Тюрінга і віцепрезидент компанії Meta Ян Лекун заявив, що в найближчі 10 років штучний інтелект не зможе досягти рівня людського розуму, повідомляє CNBC.
Під час виступу на зборах команди з фундаментального вивчення ШІ вчений запропонував стриманий погляд на майбутнє згаданої технології. Ян Лекун вважає, що в найближчі роки рівень штучного інтелекту можна буде порівняти з розумом кішки або собаки.

Читайте також: Як заробити за допомогою штучного інтелекту

Дослідник вказує на брак обчислювальних потужностей і обмежені методи навчання технології. На думку Лекуна, ШІ недостатньо отримувати інформацію з текстових матеріалів, відеороликів та аудіодоріжок. У світі є багато даних, які ці джерела не охоплюють з різних причин, вважає вчений.
«Текст — дуже погане джерело інформації. Навчаючи систему на матеріалі, еквівалентному 20 000 років читання, вона досі не розуміє, що якщо, А — те саме, що і Б, тоді Б — те саме, що й А», — навів приклад дослідник Meta.
Лекун також заявив, що для досягнення ШІ рівня людського інтелекту, йому знадобиться обчислювальна потужність, яку сучасні комп’ютерні системи не в змозі забезпечити. Дослідник зізнався, що сподівається на появу спеціальних процесорів — нейронних прискорювачів глибокого навчання.
Проте Ян Лекун вірить, що прийде час, коли ШІ досягне рівня, який можна порівняти з людським мисленням.
«Немає жодних сумнівів у тому, що в якийсь момент у майбутньому, можливо, через десятиліття, у нас будуть системи штучного інтелекту, які виявляться такими самими розумними, як люди, у всіх галузях», — заявив Лекун.
За матеріалами:
incrypted
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас