Rolls-Royce може побудувати низку мініАЕС в Україні, — ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Rolls-Royce може побудувати низку мініАЕС в Україні, — ЗМІ

Технології&Авто
475
Holtec International | Реактор SMR-160 (фото ілюстративне)
Holtec International | Реактор SMR-160 (фото ілюстративне)
Компанія Rolls-Royce веде переговори з ДТЕК про будівництво в Україні мініатомних електростанцій. Зокрема, йдеться про розроблення малих модульних реакторів (SMR) на об'єктах, які зараз експлуатуються вугільними електростанціями, пише The Telegraph.
Повідомляється, що Rolls-Royce і українська компанія вивчають можливість переобладнання під SMR до восьми українських вугільних електростанцій. Дві з них розташовані на тимчасово окупованій території.
За словами головного виконавчого директора ДТЕК Максима Тимченка, поновлювані джерела енергії дають змогу підвищити рівень енергетичної безпеки в країні, оскільки окремі вітряні турбіни складніше уразити ракетами, ніж великі вугільні електростанції. Водночас він зазначив, що більша частина електроенергії також повинна буде надходити з менш нестабільних джерел, як-от АЕС.
«Ми намагаємося знайти спосіб встановити ці SMR. З нашого боку, у нас досить велика потужність вугільних електростанцій, і ми ведемо переговори з Rolls-Royce SMR про їхнє переобладнання», — сказав Тімченко в коментарі ЗМІ.
Як зазначають журналісти, SMR від Rolls-Royce являють собою нову і комерційно неперевірену технологію. Компанія-розробник планує впровадити її не раніше 2030 року. Очікується, що першою країною, в якій з’явиться така станція, стане Велика Британія.
У Rolls-Royce також підтвердили інформацію про переговори щодо встановлення SMR в Україні. У компанії підкреслили, що деталі цих переговорів є «комерційною таємницею».
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас