Один з регіонів Німеччини не видаватиме чоловікам з України документ для поїздок за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з регіонів Німеччини не видаватиме чоловікам з України документ для поїздок за кордон

257
Один з регіонів Німеччини не видаватиме чоловікам з України документ для поїздок за кордон
Один з регіонів Німеччини не видаватиме чоловікам з України документ для поїздок за кордон
У німецькій федеральній землі Гессен українським чоловікам призовного віку не будуть видавати документ для поїздок за кордон, що замінює закордонний паспорт.
Про це повідомляє DW.
Міністерство праці та соціальних справ Гессена надало відповідну відповідь 31 липня на запит депутатської фракції правопопулістської партії «Альтернатива для Німеччини».
«Відомства у справах іноземців Гессена, як правило, не видаватимуть українським чоловікам мобілізаційного віку німецькі посвідчення, що замінюють документи для поїздок за кордон. Вони здатні поїхати в Україну для отримання паспорта та проходження військової служби», — зазначають у міністерстві.
У Гессені проживає близько 20 тисяч українських чоловіків віком від 18 до 60 років. У міністерстві також додали, що заохочування чоловіків до повернення в Україну та участі у захисті від російської агресії є «зрозумілими інтересами України».
Варто додати, що німецькі проїзні документи можуть замінювати закордонні паспорти і видаються іноземцям в особливих випадках. Їх видають особам, які можуть довести, що не можуть отримати паспорт або не мають його. Кожне подібне рішення ухвалюється індивідуально.
Нагадаємо, навесні 2024 року уряд обмежив надання адміністративних послуг за кордоном для чоловіків призовного віку. Це рішення було ухвалено через новий закон про мобілізацію, який набрав чинності 18 травня.
На початку червні уряд ухвалив постанову, згідно з якою українські чоловіки призовного віку не зможуть отримати паспорт за кордоном без військово-облікових документів.

Для біженців у Німеччині: виплати, строки, умови

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас