Главою правління НАК "Нафтогаз України" призначено Бакуліна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Главою правління НАК "Нафтогаз України" призначено Бакуліна

Енергетика
305
Кабінет міністрів України на засіданні в четвер призначив головою правління НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна, генерального директора компанії "Укргазвидобування".
Про це повідомили інформовані джерела в уряді.
Інформацію про призначення Бакуліна главою "Нафтогазу України" підтвердили прес-служба уряду, а також глава Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Нестір Шуфрич.
Бакулін, 1956 р.р., більше 20 років пропрацював на Лисичанському нафтопереробному заводі (НПЗ, Луганська обл.), що в 1999-2001 р. очолював нинішній міністр палива та енергетики Юрій Бойко.
З липня 2001 року по травень 2003 року Бакулін очолював ВАТ "Лисичанськнафтооргсинтез", що експлуатувало Лисичанський НПЗ, а з червня 2003 року по березень 2005 року - "Укргазвидобування", дочірнє підприємство "Нафтогазу України". У вересні 2006 року він знову був призначений генеральним директором "Укргазвидобування". Бакулін з грудня 2006 року є членом правління НАК "Нафтогаз України".
Як повідомлялося, Володимир Шелудченко, який очолював "Нафтогаз України" із серпня 2006 року, вирішив залишити посаду голови правління компанії, і уряд 21 лютого задовольнило подану ним заява про свільнення.
"Нафтогаз України" поєднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з імпорту-експорту, транзиту та зберіганню в підземних сховищах природного газу, а також з транзиту нафти через територію України.
Управління компанією здійснює уряд країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас