Кабмін розширив шкалу диференціації цін на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін розширив шкалу диференціації цін на газ для населення

Енергетика
332
Уряд України розширило шкалу диференціації роздрібних цін на природний газ для населення залежно від річного обсягу споживання із чотирьох до семи діапазонів, повідомив віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв на прес-конференції в Києві в четвер.
"Практика показала серйозні зловживання, тому робимо шкалу набагато точніше", - сказав він.
За словами Клюєва, нові діапазони диференціації цін будуть наступними: до 2,5 тис. куб м газу на рік; від 2,5 до 4 тис. куб. м гази на рік; від 4 до 6 тис. куб. м газу на рік; від 6 до 8 тис. куб. м газу на рік; від 8 до 10 тис. куб. м газу на рік; від 10 до 12 тис. куб. м газу на рік і понад 12 тис. куб. м газ на рік.
Віце-прем'єр не уточнив розмір цін, які будуть установлені для кожного з нових діапазонів.
Клюєв також відзначив, що з обліком аномально холодного 2006 року, газопостачальні компанії (рай-, гміськ- і облгази), відповідно до рішення уряду, будуть установлювати роздрібні ціни для абонентів залежно від обсягів фактичного споживання не торік, а в 2005 році.
Крім того, Кабінет міністрів установив, що роздрібні ціни на природний газ, що використається населенням комплексно, у тому числі для опалення, в окремих відгалужених від централізованої системи опалення квартирах багатоквартирних будинків не будуть відрізнятися від цін для інших побутових абонентів.
"Ціни для населення будуть нижче", - підсумував загальний ефект від цих змін Клюєв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас