Ахметову - газ, Тимощуку - "Зеніт" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметову - газ, Тимощуку - "Зеніт"

Енергетика
202
Футбольний клуб "Зеніт" може розрахуватися з "Шахтарем" за Анатолія Тимощука постачаннями природного газу на суму 10 млн дол. Інші 10 млн дол. перерахують грошима.
Переговори про перехід Тимощука з "Шахтаря" у пітерський "Зеніт" вели президенти футбольних клубів – Рынат Ахметов та Сергій Фурсенко. Оскільки власником російського "Зеніта" є газовий монополіст "Газпром", те вчора з'явилося припущення про можливості оплати за футболіста постачаннями газу.
"Домовилися про те, що сума трансферу по Тимощуку складе 20 млн дол. Яким образом буде проводитися розрахунок – це конфіденційна інформація, - сказав Руслан Мармазов, прес-секретар ФК "Шахтар". - Тому що "Зеніт" належить "Газпрому", з'явився варіант із газом. Якби хазяїном був мобільний оператор, напевно з'явився б варіант із безлімітними пакетами зв'язку".
За словами Олексія Петрова, голови прес-служби ФК "Зеніт", будь-яка інформація про угоду по придбанню Анатолія Тимощука є комерційною таємницею.
"Справжніх уболівальників не цікавить, скільки заплатять за гравця й чим розрахуються", - вважає Олексій Петров. Він категорично відмовився підтвердити або спростувати інформацію про те, що розраховуватися за українського футболіста будуть природним газом.
При ціні 100 дол. за 1 тис. куб. м, на суму 20 млн дол. можна придбати 200 млн куб. м газу. Як повідомили в прес-службі НАК "Нафтогаз України", для того, щоб поставити в Україну такий обсяг газу з Росії, власник "блакитного палива" повинен вирішити кілька питань.
"Газопровід має технічні обмеження по прокачуванню. З огляду на, що весь обсяг поставок газу в Україну законтрактований "Росукренерго", саме із цією компанією доведеться погоджувати поставки будь-якому українському власникові російського газу", - уважає Юрій Корольчук, голова прес-центру "Нафтогазу України".
З огляду на, що мова йде про разову партію газу, фахівці "Нафтогазу України" рекомендують проводити розрахунок за Анатолія Тимощука зрідженим газом - менше організаційних проблем.
Товарні розрахунки між футбольними клубами - рідкість. "За свою десятилітню міжнародну практику з варіантом "футболіст за газ" я зустрічаюся вперше", - сказав відомий футбольний агент Шандор Варга. Хоча пригадав, що іноді власники футбольних клубів програвали один одному суперечку, і той, хто проспорив, розраховувався гравцем своєї команди.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас