Азаров звинувачує президента у розпалюванні інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров звинувачує президента у розпалюванні інфляції

Казна та Політика
206
Перший віце-прем'єр, міністр фінансів України Микола Азаров різко критикує заяви президента країни Віктора Ющенко про неможливість в 2007 році утримати інфляцію в заявлених урядом рамках 7,5%.
"Ми закладаємо орієнтири (інфляції) 7,5%. Президент заявляє, що це неможливо. Такий сигнал президента - це дестабілізація фінансової ситуації в держави", - сказав Азаров.
"А ми говоримо, що утримаємо інфляцію на рівні 7,5%, максимум - 8%", -і додав перший віце-прем'єр.
Він також піддав Ющенко критиці за необ'єктивність в оцінці роботи діючого уряду і його попередників. Як відзначив перший віце-прем'єр, президент сьогодні різко критикує нинішній уряд, при якому темпи економічного росту досягають 9,3%, як у січні цього року, тоді як попередні уряди, при яких ВВП зростанв набагато меншими темпами або навіть падав, він хвалив.
Азаров назвав також помилковим прийняте нещодавно рішення Ющенко призупинити дію постанови Кабінету міністрів, якою установлений порядок перерахунку недоотриманої місячної суми дотації із загального фонду держбюджету у випадку несвоєчасних розрахунків населення та підприємств за газ.
За словами першого віце-прем'єр, в областях у цей час накопичилися "колосальні проблеми з розрахунками на газ і електроенергію". "Області просять 600 млн грн розрахуватися", - додав Азаров.
Він підкреслив, що така заборгованість виникла через заниження тарифів в деяких областей. "Насамперед, потрібно не займатися популізмом, а підходити обґрунтовано... У Києві зараз пролом у бюджеті близько 2 млрд грн", -і сказав він.
Як повідомлялося, інфляція в Україні в січні 2007 року склала 0,5% щодо грудня 2006 року. У 2006 році вона виросла до 11,6% з 10,3% роком раніше.
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович 23 лютого спрогнозував, що інфляція в 2007 році не перевищить 8,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас