Клюєв: Уряд намагається підвищити рівень розрахунків підприємств ЖКГ за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Уряд намагається підвищити рівень розрахунків підприємств ЖКГ за газ

Казна та Політика
64
Уряд України вживає заходів, щодо підвищення рівня розрахунків підприємств житлово-комунального господарства (ЖКГ), у тому числі теплопостачальних підприємств, за спожитий природний газ, повідомив віце-прем'єр Андрій Клюєв.
"Уряд намагається підвищити збір коштів для того, щоб підприємства комунальної теплоенергетики вийшли на вищий рівень розрахунків за газ", - сказав він на прес-конференції в Запоріжжя в середу під час робочої поїздки.
Віце-прем'єр покритикував поточний стан розрахунків комунальних підприємств за природний газ. "Є регіони, у яких рівень розрахунків становить близько 40%. За півтора місяця 2007 року борги підприємств ЖКГ за газ зросли на 1 млрд грн", - констатував він.
Клюєв відзначив, що накопичена комунальними теплопостачальними підприємствами з початку року заборгованість за поставлене паливо перевищила розмір недоплати за весь 2006 рік (близько 1 млрд грн).
Ситуація, шо склалася, з розрахунками за енергоносії, на його думку, підтверджує необхідність реформування житлово-комунального господарства.
У той же час віце-прем'єр відзначив, що уряду вдалося поліпшити розрахунки споживачів за поставлену електроенергію. Рівень оплати цього енергоносія, як стверджує Клюєв, із серпня 2006 року становив майже 100%.
У січні 2007 року рівень розрахунків, на його думку, знизився до 94-95% у зв'язку з великою кількістю неробочих днів. Віце-прем'єр припустив, що в лютому рівень розрахунків за поставлену електроенергію зросте до 98-99%, а в березні досягне 100%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас