Земельні аукціони: стартова вартість ділянок наближається до 1 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Земельні аукціони: стартова вартість ділянок наближається до 1 млрд гривень

Казна та Політика
1017
За перші 100 днів прозорого ринку землі в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі оголошено понад 2,7 тисячі аукціонів на майже 1 млрд гривень. Загальна площа виставлених на торги ділянок — понад 15 тисяч гектарів.
Станом на 14 січня за даними аналітичного модуля Прозорро.Продажі оголошено 1824 аукціони з оренди та ще 906 — з продажу землі.
В системі вже успішно відбулося 843 аукціони. За результатами цих торгів організатори заробили до бюджетів різних рівнів майже чверть мільярда гривень.
Найвища ціна. Земельну ділянку несільськогосподарського призначення з найвищою стартовою ціною станом на 14 січня продає Давидівська сільська рада у Львівській області — понад 5 гектарів за майже 21 млн грн.
А найбільша стартова ціна за право оренди землі с/г призначення у селі Людвище Тернопільської області — майже 162 тис. грн за 1,5 га.
Найактивніше в оренду здають землю:
  • в Одеській,
  • Кіровоградській,
  • Львівській,
  • Хмельницькій,
  • Київській областях.
Зазначимо, що продаж земель сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності відповідно до Земельного кодексу заборонений. Приватні власники землі можуть оголошувати аукціони з продажу та здачі в оренду ділянок в системі Прозорро.Продажі.
Для оголошення земельних торгів чи участі у них всі організатори та учасники звертаються до акредитованих в системі «Прозорро.Продажі» майданчиків. Станом на січень 2022 року таких 45, їхній перелік завжди доступний на сайті prozorro.sale.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас