Перші 500 млн грн вже направлено на виплати по 1 тис. грн в рамках програми «еПідтримка» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перші 500 млн грн вже направлено на виплати по 1 тис. грн в рамках програми «еПідтримка»

Казна та Політика
491
Перші 500 млн грн вже спрямовані на виплати по 1 тис. грн в рамках програми «єПідтримка».
Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
«Вчора перші 500 млн грн тестувальники програми вже отримали, а з 19 грудня кожен (вакцинований. — Ред.) українець зможе отримати 1 тис. грн», — сказав він з парламентської трибуни в рамках Години запитань до уряду.
Як повідомлялося, Альфа Банк, А-Банк, monobank, ПриватБанк, Укргазбанк і Ощадбанк перші приєдналися до програми «єПідтримка» з виплати 1 тис. грн вакцинованим громадянам. Зазначалося, що Альфа Банк пропонує новим клієнтам додаткові 100 грн бонусами.
ПриватБанк і Ощадбанк 15 грудня запустили можливість відкриття карток в рамках проєкту «єПідтримка». Для зарахування суми допомоги достатньо з 19 грудня для ПриватБанку і з 20 грудня для Ощадбанку в мобільному додатку «Дія» подати заяву на отримання 1 тис. грн, обрати номер картки для виплати допомоги і дати згоду на обробку персональних даних.
За умовами програми картки діятимуть чотири місяці з дня отримання коштів. Відповідно, зараховані кошти необхідно витратити за цей період.
Згідно з ухваленими змінами до держбюджету-2021, кожен українець, який отримав дві вакцини від COVID-19, зможе отримати 1 тис. грн на спорт, подорожі та відвідування культурних установ. Пізніше до цього списку були додані ще книги.
Нагадаємо, 16 грудня monobank почав перші виплати «тисячі за вакцинацію».
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас