Столиця недоотримала 8 мільярдів через пандемію — Кличко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столиця недоотримала 8 мільярдів через пандемію — Кличко

Казна та Політика
162
Бюджет Києва недоотримав 8 мільярдів гривень внаслідок пандемії COVID-19, зокрема, через скасування низки податків та зборів для бізнесу для його підтримки.
Про це сказав Київський міський голова Віталій Кличко під час звіту про діяльність у 2021 році та плани на наступний рік.
«Пандемія коронавірусу вплинула на всі сфери життєдіяльності нашого міста… Як і минулого року, ми в місті Києві скасували чимало податків та зборів, запровадили додаткові пільги для малого та середнього бізнесу. Це, звичайно, відобразилося на економіці столиці, за період пандемії місто недоотримало 8 мільярдів гривень. Це відображається на фінансах столиці», — сказав Кличко.
Він додав, що, як і минулого року, довелося направляти чимало ресурсів на медичну та інші критично важливі галузі, щоб втримати ситуацію і зберегти здоров’я і життя киян, підтримувати місто, бізнес і країну.
Водночас Кличко повідомив, що доходи столиці за період 2021 року збільшилися на 7 млрд гривень навіть в умовах кризи та додав, що Київ загалом отримав 65 млрд грн надходжень до бюджету.
Нагадаємо, 9 грудня Київська міська рада прийняла рішення «Про бюджет міста Києва на 2022 рік». За словами мера столиці Віталія Кличка, у 2022 році заплановано отримати понад 69 млрд грн доходів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас