Які переваги дає закон «Про недержавне пенсійне забезпечення» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які переваги дає закон «Про недержавне пенсійне забезпечення»

Особисті фінанси
321
Закон «Про недержавне пенсійне забезпечення» відкриває низку можливостей для українців.
Про них під час експертної зустрічі з журналістами «Все про недержавне пенсійне забезпечення та НПФ» розповіла Ольга Бондаренко – голова ради недержавних пенсійних фондів «Взаємодопомога» та «Гарант-Пенсія», членкиня ради «Всеукраїнської асоціації недержавних пенсійних фондів», експертка у запровадженні другого рівня пенсійної реформи у складі робочих груп при Кабінеті Міністрів України та профільному комітеті Верховної Ради.
«Насамперед – це податкова знижка. Тому що сьогодні це єдиний фінансовий продукт в Україні, який дозволяє повернути людині податок на прибуток. Якщо ви робите внесок, скажімо, 1 тис. грн, то ви можете отримати 180 грн податкової компенсації. Цю суму можна відносити до своєї доходності», – зазначила Бондаренко.
Утім, є обмеження – 36 тис. грн. Ця сума залежить від рівня прожиткового мінімуму.
«Пенсійний рахунок – це ваша власність, на нього не можуть накласти арешт чи конфіскувати. Також накопичення спадкуються. Спадкоємцям навіть не доведеться з таких накопичень сплачувати податки. Окрім того, у недержавних пенсійних фондах вільний графік і відсутні обов’язкові платежі. Людина сама для себе визначає суму та періодичність, з якою вноситиме гроші на рахунок», – додала Ольга Бондаренко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас