У Мінфіні розповіли, яку суму наступного року витратять на дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні розповіли, яку суму наступного року витратять на дороги

Казна та Політика
357
У Державному бюджеті України на 2022 рік на розвиток інфраструктури в цілому передбачено 141,8 млрд грн.
Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства фінансів.
«Формуючи держбюджет на 2022 рік, ми намагалися максимально розподілити кошти на всі життєво важливі сфери для країни. Одним з пріоритетних напрямків фінансування було і залишається модернізація і будівництво нової сучасної інфраструктури. Зокрема, на наступний рік на розвиток інфраструктури передбачені рекордні 141,8 млрд грн. Ці кошти будуть спрямовані на реконструкцію, будівництво та утримання доріг державного та місцевого значення, а також на модернізацію залізниці, аеропортів і річкового транспорту», — цитує заступника міністра Олександра Каву прес-служба Мінфіну.
Відзначається, що зараз вже активно ведеться будівництво нової швидкісної автодороги Н-31 Решетилівка — Дніпро. У Решетилівці це шосе відгалужується в бік Дніпра від нещодавно побудованого швидкісного шосе М-03 Київ — Полтава — Харків. Завершення будівництва автодороги Н-31 створить можливість для жителів Дніпра, Запоріжжя та південної частини Донецької області доїхати на автомобілі з Дніпра до Києва, не порушуючи швидкісний режим, за 4 години. Зараз така поїздка займає близько 7 годин.
Наступного року також передбачені кошти на будівництво та реконструкцію мостів. Зокрема, кошти виділені на запорізький міст і лівобережні з’їзди з Дарницького мосту в Києві. Також продовжиться будівництво нового мосту в Кременчуці, роботи на якому почалися вже цього року.

Довідка Finance.ua:

  • раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що в наступні два роки, в рамках програми «Велике будівництво» в країні буде побудовано 15 тисяч кілометрів нових доріг і 810 мостів;
  • видатки на фінансування державного дорожнього фонду за січень-жовтень 2021 року виконані на 82,8%. Станом на 1 листопада 2021 року з Державного дорожнього фонду витрачено 91,98 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас