«єПідтримка»: як вакцинованим українцям отримати та витратити тисячу грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«єПідтримка»: як вакцинованим українцям отримати та витратити тисячу грн

Казна та Політика
2142
Директор Департаменту регуляторної політики та підприємництва при Міністерстві економіки України Олександр Палазов розповів, як буде працювати програма «єПідтримка».
Про це він розповів у програмі «Коментар з Анжелікою Сизоненко» на Еспресо.TV.
«Програма „єПідтримка“, за якою повністю вакциновані українці зможуть отримати по 1 тис. грн, буде реалізовуватися у декілька етапів у 2021 і 2022 роках. На першому етапі прийом звернень громадян відбуватиметься через застосунок „Дія“. Враховуючи стислі терміни запуску програми, „Дія“ є найшвидшим і найпростішим технічним інструментом реалізації. На другому етапі у 2022-му році вже заплановано впровадження альтернативного інструменту, над яким ми працюємо. Для людей похилого віку, які не мають смартфонів, буде запропонована альтернатива наступного року», — зазначив Палазов.
Чиновник додав, що другий етап виплати 1 тис. грн вакцинованим від COVID-19 заплановано на 2-й квартал 2022 року.
«Щодо переліку учасників програми „єПідтримка“: ми говоримо про бізнес, який найбільше постраждав від пандемії COVID-19. Перелік учасників буде затверджено постановою Кабінету міністрів на цьому тижні. У програмі можуть взяти участь як юридичні особи, так і фізичні особи підприємці. Кабмін буде визначати ті „діяльності“ українського бізнесу, які постраждали, і які матимуть доступ до цієї програми. Президент Зеленський зазначив декілька сфер програми: культура, спорт, авіа і залізничні перевезення по Україні. Тобто компанії з цих сфер, повинні мати банківський термінал чи можливість торгівлі в Інтернеті, щоби взяти участь у програмі», — зауважив директор Департаменту регуляторної політики та підприємництва.
Він наголосив, що отриману тисячу не можна буде перевести у готівку, щоби ці кошти були витрачені виключно на послуги тих, хто постраждав від пандемії, а інші компанії не могли змінювати вид діяльності задля участі у програмі «єПідтримка».

Довідка Finance.ua:

  • анонсовані кошти можна буде витратити протягом 4 місяців. Якщо вони залишаться на рахунку — їх після цього строку повернуть державі;
  • взяти участь у програмі на першому етапі можна буде через мобільний додаток «Дія». Алгоритм дій.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас