Lexus опублікувала тизери повністю електричного кросовера RZ (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lexus опублікувала тизери повністю електричного кросовера RZ (фото)

Технології&Авто
530
Наступне покоління смарт-годинників від Apple і Samsung може обзавестися корисною функцією для моніторингу стану здоров’я. Йдеться про можливість вимірювання рівня цукру в крові, що життєво важливо для людей з діабетом. Зазвичай така процедура передбачає забір крові і використання спеціального пристрою, що визначає кількість глюкози в зразку крові. Однак, у випадку зі смарт-годинником буде використовуватися оптичний сенсор, який не потребує інвазивної процедури.
У минулому компанія Samsung вже публікувала результати дослідження технології неінвазивного вимірювання рівня глюкози в крові на основі раманівської спектроскопії, яке вона проводила спільно з дослідницькою групою з Массачусетського технологічного інституту (раманівська спектроскопія — вид спектроскопії, в якому через зразок досліджуваної речовини пропускається промінь з певною довжиною хвилі, який при контакті зі зразком розсіюється). Samsung і групі вчених з MIT вдалося підняти точність неінвазивного вимірювання сигналів за допомогою раманівської спектроскопії. Дана технологія повинна дебютувати в Galaxy Watch 4 (або Galaxy Watch Active 3).
Apple планує реалізувати подібну можливість в Apple Watch Series 7. Компанія вже запатентувала відповідні технології і наразіс тестує надійність і стабільність функції перед комерційним запуском.
Втім, як і у випадку з можливістю зняття ЕКГ за допомогою Apple Watch/Galaxy Watch, функція може бути недоступною в деяких регіонах на старті. Компаніям необхідно спершу отримати відповідні дозволи від урядових медичних організацій, і тільки після цього вони можуть запускати подібні функції в конкретних локаціях.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас