Google додає 20% ПДВ до ціни своїх послуг в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google додає 20% ПДВ до ціни своїх послуг в Україні

Особисті фінанси
1179
Компанія Google розіслала користувачам своїх платних послуг в Україні лист, де попереджає про подорожчання своїх сервісів. Це пов’язано із нещодавно прийнятим та підписаним законом про “податок на Facebook”, який ініціював голова фінансового комітету Данило Гетманцев.
Що цьому передувало? У червні 2021 року президент підписав закон № 1525-ІХ, що вводить 20% ПДВ на онлайн-послуги, які компанії-нерезиденти надають українським користувачам. За новими правилами, які вводить цей закон, такі електронні послуги оподатковуються ПДВ (20%).
На виконання цих правил Google починає стягувати додатково 20% ПДВ зі своїх сервісів в Україні. Зауважимо, що це підвищення стосується лише послуг, що надаються фізособам. Для компаній та підприємців з бізнес-акаунтами нічого не змінюється.
«На виконання місцевого законодавства в Україні Google починає стягення 20% ПДВ з цифрових сервісів для індивідуальних користувачів та підприємців в Україні, що не зареєстровані як бізнеси. Якщо ви в Україні маєте бізнес-акаунт, це означає, що ви використовуєте його в комерційних цілях від імені зареєстрованої юрособи […] в такому разі від вас не вимагається додаткових дій. За умовами використання Google Cloud для бізнесу ви будете самі відповідати за оцінку та виплату будь-яких податків в Україні», — йдеться в листі від компанії.
У компанії радять звернутися до юристів, якщо у користувача виникли якісь питання з цього приводу.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас