Коли Київ запустить оплату банківською карткою в наземному транспорті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли Київ запустить оплату банківською карткою в наземному транспорті

Казна та Політика
700
Київ хоче запустити цифрову картку й можливість оплати банківською в наземному транспорті в I кварталі 2022 року.
Про це в інтерв’ю Mind розповів заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень у сфері цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Петро Оленич.
Він зауважив, що зараз доопрацьовується функціонал, щоб була можливість без розблокування смартфона сплатити за проїзд.
«Ми маємо думати й про стабільність. Будь-яка цифрова система вразлива для кібератак. Якщо йде атака на місто – банківська картка не зможе працювати: вона проходить через сервери системи, яка валідувала цю картку. Тому спочатку ми запустили транспортну картку, яка працює автономно в нашій мережі. Має бути альтернатива, яка в разі НП забезпечить можливість чіткої та безперебійної оплати», – відповів Оленич на питання, чому столиця запускає «Київ цифровий», а не впроваджує оплату через Google Pay, Apple Pay.
Він додав, що важливо враховувати ще один нюанс: банківська картка валідується протягом 3–4 секунд, транспортна – 0,3 секунди. «За великого пасажиропотоку ці 3,7 секунди затримки критичні: може миттєво зібратися черга», – пояснив він.
Нагадаємо, у січні 2021 року мобільний застосунок Kyiv Smart City припинив роботу. Натомість електронні квитки для наземного транспорту перенесли в застосунок «Київ Цифровий».
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас