Борги із зарплати в Україні з початку року зросли на 50% (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борги із зарплати в Україні з початку року зросли на 50% (інфографіка)

Казна та Політика
390
Після запуску більше десятка місій Starlink протягом останніх двох років компанія SpaceX і її генеральний директор Ілон Маск тепер контролюють чверть усіх активних супутників, що обертаються навколо Землі. Компанія готується до запуску ще 60 супутників Starlink.
Як свідчать дані супутникового трекера Celestrak, 946 супутників Starlink, які зараз знаходяться на орбіті, складають 27,3 відсотка від усіх активних космічних апаратів станом на 1 лютого 2021.
Цього тижня, якщо дозволить погода, компанія запустить на орбіту ще 60 супутників Starlink. У результаті загальна кількість космічних апаратів SpaceX Starlink на орбіті перевищить 1000.
Місія здійснюється в рамках плану SpaceX по створенню глобального широкосмугового інтернет-сервісу, для котрого запустять до 40 000 супутників. Запуск попередньої партії супутників відбувся 20 січня.
При нинішніх темпах запусків супутники SpaceX у наступному році складуть близько половини від всіх активних космічних апаратів на орбіті. При цьому фізик і колишній астроном Аластер Айзекс зазначив, що на SpaceX зараз припадає більше однієї п’ятої всіх запусків ракет у світі.
Тим часом астрономи скаржаться на супутники Ілона Маска. Зокрема, вони показали, наскільки сильно об’єкти Starlink заважають їм працювати. Справа у надмірній яскравості – вони заважають спостереженням за небом не лише з Землі, а й з космосу, оскільки знаходяться на більшій відстані, ніж, наприклад, апарат «Hubble», у поле зору якого потрапляють супутники.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас