Україна зміцнює кордон із Білоруссю: виділено 175 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зміцнює кордон із Білоруссю: виділено 175 млн гривень

Казна та Політика
322
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, вперше анулювала ліцензію постачальника газу через зловживання на ринку.
Про це повідомляє НКРЕКП на сторінці у Facebook.
Як зазначається, у п’ятницю, 12 лютого, під час свого чергового засідання НКРЕКП прийняла рішення, щодо анулювання ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу ліцензіату, переважна більшість споживачів якого знаходиться в м. Мелітополі.
“Це рішення було ухвалене у відповідь на системне порушення ліцензіатом вимог законодавства та Ліцензійних умов з постачання природного газу. Зокрема, за результатами позапланової перевірки було встановлено, що ліцензіат без отримання заяв-приєднання до договору постачання природного газу включав до свого реєстру побутових споживачів, оператором газорозподільних систем яких є інший постачальник газу”, – пояснюють у НКРЕКП.

Вісім способів заощадити на комуналці цієї зими 🧐

Як повідомляє член НКРЕКП Оксана Кривенко, на прикладі цієї компанії всі інші ліцензіати повинні розуміти, що ринок природного газу створений і всі реформи відбуваються для запровадження конкуренції на ринку і вільного вибору постачальника. Тому такі дії, що спричинили примусовий перехід споживача, є неприпустимими. В подальшому Комісія буде також анулювати ліцензії в разі грубих порушень ліцензійних умов.
Як це вплине на клієнтів даного постачальника. Споживачі, що до 1 березня не встигнуть обрати нового постачальника природного газу, автоматично перейдуть на обслуговування до постачальника «останньої надії» і будуть забезпечені природним газом за ціною, яка не вище за граничну встановлену Кабінетом Міністрів України.

Довідка Finance.ua:

  • Газопостачальні компанії України заявили, що «Нафтогаз» продає їм газ не за «фіксованою» ціною в 6,99 грн/куб.м, а дорожче на 2−3 грн, через що компанії йдуть в мінус.
  • Понад 20 газопостачальних компаній зменшили січневу ціну, встановивши її на рівні граничної – 6,99 грн за кубометр.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас