Тільки до 35 років. Вік для участі у накопичувальній пенсійній системі пропонують обмежити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тільки до 35 років. Вік для участі у накопичувальній пенсійній системі пропонують обмежити

Казна та Політика
2535
У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб назвали «тривожним дзвіночком» відмову суду задовольнити позов про повернення головного офісу банку «Аркада» у власність банку і заявили, що подадуть апеляційну скаргу після отримання повного тексту судового рішення.
Про це повідомили в прес-службі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у відповідь на запит.
«Саме по собі рішення Печерського райсуду м. Києва — це рішення суду першої інстанції, воно не є остаточним і до набрання чинності в установленому порядку не створює правових наслідків для АТ «АКБ «Аркада» або Фонду. По суті, це тільки початок боротьби за основний актив банку. Безсумнівно, це рішення є тривожним дзвіночком, адже свідчить про те, що судова влада не бажає захищати інтереси вкладників і кредиторів АТ «АКБ «Аркада», — зазначили в прес-службі.
У Фонді гарантування підкреслили, що продовжать захищати права і інтереси вкладників та інших кредиторів банку.
«Наразі повного тексту судового рішення Фондом не отримано. Після отримання повного тексту судового рішення Фондом буде підготовлено ​​і подано апеляційну скаргу, — зазначили у Фонді.
У відомстві додали, що «саме ця суддя, яка винесла рішення про відмову в позові, до цього зняла арешт з будівлі головного офісу «Аркади».
Коментуючи можливість прийняття тих чи інших судових рішень і їх наслідки, у Фонді зазначили, що розгляд справ, пов’язаних з будівлею банку «Аркада», досі триває і крапку в них не поставлено.
Водночас «вкладникам банку не варто непокоїтися — Фонд в повному обсязі виконує свої визначені законом функції. Станом на 9 березня 2021 року, вже виплачено понад 187,44 млн грн, і виплати гарантованої суми відшкодування тривають».
Загальна сума гарантованого відшкодування за вкладами, призначена до виплати, становить 258,8 млн грн, нагадали у Фонді.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас