Forbes визнав Маска найбагатшою людиною в історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes визнав Маска найбагатшою людиною в історії

Особисті фінанси
645
Ілона Маска Forbes визнав найбагатшою людиною в історії людства завдяки капіталізації Tesla, яка у понеділок перевищила 1 трильйон доларів, пише Forbes
Як зазначає видання, у понеділок капітал Ілона Маска оцінювався у 271,3 млрд доларів.
Після останнього звіту про прибуток вартість акцій Tesla зросла майже на 13%, укладено понад 16 мільйонів нових опціонів на акції вартістю 16,1 млрд доларів.
Відтак, починаючи з минулої п’ятниці, статки підприємця зросли на 41,7 млрд доларів.
Для порівняння, засновник і колишній генеральний директор Amazon Джефф Безос став найбагатшою людиною, очоливши список із статками приблизно в 201 мільярд доларів.
Засновник Microsoft Білл Гейтс ненадовго досягнув піку у квітні 1999 року, коли його статки перевищили 100 мільярдів доларів, поправкою на інфляцію, нині це трохи більше 165 мільярдів доларів.
21% акцій Маска в Tesla (з урахуванням кредитних зобов’язань) становить основну частину його статків. Також він володіє міноритарною часткою в заснованій ним у 2002 році компанії SpaceX, яку інвестори оцінили у 74 мільярди доларів.
Незважаючи на статки, Маск не володіє нерухомістю чи іншими цінними активами і живе в орендованому невеликому будинку в Техасі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас