Експерти прогнозують сезонну девальвацію гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти прогнозують сезонну девальвацію гривні

Казна та Політика
2847
У листопаді поточного року за рахунок сплати квартальних податків курс гривні послабиться в межах 27 грн/$. Таку думку висловили фахівці українських банків.
«Ми очікуємо, що сезонна девальвація проявиться не так сильно, як очікувалося раніше, і курс долара США в листопаді в середньому складе близько 26,5 грн/$1», — повідомив агентству головний менеджер з макроекономічного аналізу «Райффайзен Банку».
На думку фахівця, така динаміка обумовлена ​​тим, що гривня продовжує отримувати потужну підтримку з боку експортерів, а також тим, що імпорт товарів та послуг і в подальшому буде обмежуватися умовами адаптивного карантину і погіршенням правил перетину кордону. Також експерт підкреслив, що в середині листопада пропозиція валюти збільшиться на тлі сплати квартальних податків.
Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершила свою роботу в Україні. Про це повідомляється на сайті МВФ. За підсумками дискусій, Україна домоглася формального затвердження нового кредиту з боку МВФ на рівні 700 млн доларів.
Відзначимо, транш від Міжнародного валютного фонду може надійти в Україну у жовтні-грудні поточного року.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас