Шахраї викрали 27 мільйонів доларів у клієнтів Amazon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї викрали 27 мільйонів доларів у клієнтів Amazon

Кримінал
380
Близько 96 тисяч людей поскаржилися, що стали жертвами шахраїв, які назвалися працівниками Amazon. Це близько 35% усіх скарг споживачів щодо шахраїв, які видають себе за представників певного бізнесу. Для порівняння у 6% випадках шахраї видавали себе за працівників Apple.
За даними FTC, в середньому клієнти Amazon втратили 1 тис. доларів через дії шахраїв. Але здебільшого жертвами стали люди віком від 60 років. Їхня середня втрата – 1500 доларів. До того ж їх обманювали у 4 рази частіше, ніж молодь.
Як шахраї викрали гроші? У аферистів були різні стратегії. Федеральна торгова комісія у своєму звіті навела кілька з них.
Підозріла активність в обліковому записі. Нібито представник компанії Amazon дзвонить клієнту, щоб повідомити про підозрілу активність або непідтверджені покупки в його обліковому записі. Шахрай просить доступ до комп’ютера або телефону споживача, щоб “виправити” проблему та відшкодувати гроші клієнту. Тоді цей “представник Amazon” стверджує, що зробив завелике відшкодування, і просить клієнта повернути різницю.
Подарункові карти. Шахраї пропонують людям купувати подарункові картки та надсилати фотографії номерів на звороті. Вони пояснюють, що такий спосіб оплати може зупинити хакерів, які нібито зламали обліковий запис клієнта. Але насправді вони привласнюють подарункові картки.
Виграш. Інша стандратна схема шахраїв – текстові повідомлення. У них шахраї зазначають, що клієнт Amazon став переможцем у розіграші товарів. А все, що потрібно, – це дані картки, щоб оплатити доставку.
Іноді при пошуку номеру телефону Amazon клієнти натрапляли на номер шахраїв і таким чином самі потрапляли у їхню пастку. Тож в FTC рекомендують користуваттся лише номером із офіційного сайту Amazon, а не з того, який видала пошукова система.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас