Курс Bitcoin впритул наблизився до нової психологічної позначки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс Bitcoin впритул наблизився до нової психологічної позначки

Фінтех і Картки
983
Курс біткойна в ході торгів 20 жовтня наблизився до наступної психологічно важливої позначки 65 тисяч доларів, випливає з даних CoinDesk і CoinMarketCap. Так дорого криптовалюта не коштувала з квітня 2021 року, коли був встановлений поки що чинний абсолютний рекорд ($64 888,99).
Максимум за останні 24 години — $64 476,26 за одиницю криптовалюти, що лише трохи нижче від чинного рекорду.
Курс головної криптовалюти світу безперервно зростає з початку жовтня.
Курс Bitcoin впритул наблизився до нової психологічної позначки
Все почалося після заяви Bank of America, що ринок криптовалют «занадто великий, щоб його ігнорувати». Поточне зростання відбувається на тлі очікувань, пов’язаних з майбутніми лістингами біткойна-ETF (Exchange Traded Fund — індексний фонд, акції якого обертаються на біржі), пише Reuters.
19 жовтня на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) під тікером BITO почав торгуватися ETF на базі біткойн-ф’ючерсів від компанії ProShares. Крипто-ETF були запущені в цьому році в Канаді і Європі на тлі зростаючого інтересу до цифрових активів. VanEck і Valkyrie входять до числа керуючих фондів, що виявляють інтерес до інвестиційних продуктів ETF, акції яких котируються в США.
Як завжди, в унісон з біткойном дорожчають й інші криптовалюти — наприклад, курс Ethereum зараз становить без малого $4 тис. Так дорого криптовалюта до цього коштувала шість місяців тому.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас