Рейди поліції контролюватимуть карантин: що перевірятимуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейди поліції контролюватимуть карантин: що перевірятимуть

Казна та Політика
942
В Україні складна епідеміологічна ситуація через штам коронавірусу «Дельта». Він зараз зареєстрований в кожній області України, і ситуація досить швидко погіршується.
Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.
Станом на 12 жовтня 16 регіонів перебувають на «помаранчевому» рівні, і це є зоною посиленого контролю, зазначив Кузін.
За його словами, важливий дієвий контроль:
  • за дотриманням маскового режиму,
  • за умовами перевезень,
  • за роботою закладів громадського харчування та розважальними закладами.
«Тому необхідно напрацювати механізми, порядок взаємодії, враховуючи кількість санітарних лікарів, працівників Держспоживслужби та Національної поліції України, які будуть залучені в ці процеси. Крім того, ми повинні чітко розуміти відповідальних осіб», — заявив голова Нацполіції Ігор Клименко.
Відповідальними особами він вважає: керівників автотранспортних підприємств або фірм, що здійснюють перевезення громадян, організаторів спортивних заходів.
За його словами, критичним моментом є діяльність розважальних закладів, у тому числі нічних клубів, ринків, закладів громадського харчування.
«Уряд, розуміючи, що бізнес, який платить громадянам заробітну плату і наповнює бюджет держави, повинен працювати, даватиме можливість їх роботи навіть в „червоній“ зоні. Обов’язковою умовою такої роботи є також підтвердження клієнтами і персоналом своєї COVID-безпеки», — сказав Ігор Клименко.
Національна поліція вже встановила на планшети поліцейських відповідне програмне забезпечення, яке дозволяє зчитувати QR-код з міжнародних і внутрішніх сертифікатів про вакцинацію.
«Ми продовжимо роботу спільних рейдових груп співробітників Держпродспоживслужб і поліції з перевірки закладів громадського харчування, розважальних центрів, торгових центрів і магазинів», — сказала голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас