МВФ відзначає прогрес України у виконанні програми Stand-by — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ відзначає прогрес України у виконанні програми Stand-by

Казна та Політика
494
Глава місії Міжнародного валютного фонду Іванна Владкова Голлар розповіла послам G7 про прогрес у виконанні Україною низки умов угоди Stand-by.
МВФ відзначає прогрес України в банківському секторі та Фонді гарантування вкладів фізосіб, йдеться в повідомленні послів країн «Великої сімки».
«Посли залишаються відданими допомозі Україні для втілення реформ, які, разом із програмою МВФ, сприятимуть процвітанню. Це передбачає завершення комплексної судової реформи, включно з Вищою радою правосуддя, і корпоративне управління згідно з керівними принципами Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР)», – зазначають посли G7.
Нагадаємо, з 21 вересня в Україні працює місія МВФ. Відповідно до графіку наступний транш МВФ становитиме 500 млн спеціальних прав запозичень (SDR), або $750 млн.

Довідка Finance.ua:

  • пандемія коронавірусу може призвести до скорочення світового ВВП ще на $5,3 трлн у наступні п’ять років — плюс до тих втрат, які вже раніше спрогнозував МВФ;
  • МВФ прогнозує зростання валового внутрішнього продукту України у 2021 році на рівні 3,5%. Економіка України не відновиться після падіння у 2020 році на 4,0%;
  • МВФ також оновив прогноз щодо курсу гривні до долара на період до 2026 року. Прогноз покращено у порівнянні з даними за квітень.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас