У МВФ прогнозують ще $5,3 трильйона збитку світовій економіці від коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ прогнозують ще $5,3 трильйона збитку світовій економіці від коронавірусу

Світ
164
Пандемія коронавірусу може призвести до скорочення світового ВВП ще на $ 5,3 трлн у наступні п’ять років — плюс до тих втрат, які вже раніше спрогнозував МВФ.
Про це заявила головний економіст Міжнародного валютного фонду (МВФ) Гіта Гопінат.
«Події ясно показали, що це загальна проблема і що пандемія не закінчиться ніде, поки вона не закінчиться скрізь. Якщо COVID-19 продовжить впливати в середньостроковій перспективі, він може скоротити світовий ВВП в цілому на $ 5,3 трлн за наступні п’ять років в порівнянні з нашим поточним прогнозом», — сказала головний економіст МВФ на прес-конференції у Вашингтоні.
У зв’язку з цим вона додала, що світова спільнота повинна активізувати зусилля щодо забезпечення рівного доступу до вакцин від коронавірусу для кожної країни і кращих економічних перспектив для всіх.
Зараз економіки в усьому світі розділені на два табори: ті, у кого є доступ до вакцини, і ті, у кого немає. Повністю вакциновано менше 5% населення в країнах, що розвиваються з низьким рівнем доходу в порівнянні з приблизно 58% в найбільш багатих країнах, передає marketwatch.com.
МВФ прогнозує, що країни з ринковою економікою, що формується, отримають більш широкий доступ до вакцин в 2022 році, в той час як деяким з найбідніших країн доведеться почекати до 2023 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас