Формат безкоштовної приватизації землі потрібно трансформувати — Лещенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Формат безкоштовної приватизації землі потрібно трансформувати — Лещенко

Казна та Політика
501
Безкоштовна приватизація землі в нинішньому форматі є інструментом, який дозволяє зловживати цим правом.
Про це міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко заявив під час прес-конференції, присвяченій 100 дням ринку землі.
«Ми комплексно стежимо за процесом безкоштовної приватизації, оскільки той її формат, який зараз існує, дозволяє недобросовісним громадянам зловживати цим правом. Держава розуміє відповідні ризики, тому безкоштовна приватизація повинна бути трансформована», — сказав Лещенко.
За його словами, Мінагро ініціюватиме громадське обговорення для того, щоб замінити право на безкоштовну приватизацію в «фізичних» гектарах правом на фіксовану знижку при купівлі та отриманні в оренду державних земель.
«Така знижка буде однакова і гарантована для всіх громадян, плюс будуть передбачені додаткові пільги для ветеранів та інших категорій громадян. Для того щоб її отримати, достатньо подати електронну заяву», — розповів міністр.
Він додав, що коли всі заяви будуть оприлюднені, ситуація з подвійною приватизацією буде неможлива в принципі. Знижка стосуватиметься саме державних земель, адже місцеве самоврядування — це право територіальної громади.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас