Данилишин пояснив, чому падає курс долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин пояснив, чому падає курс долара

Валюта
4215
Обмінний курс гривні до долара на міжбанківському ринку упродовж минулого тижня продовжував зміцнюватися (на 0,9% за тиждень). Цьому сприяло суттєве переважання пропозиції іноземної валюти клієнтами банків на умовах спот над попитом на неї (в середньому на 65 млн доларів на день).
Про це повідомляє голова Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин у Facebook.
Що це означає? За словами експерта, це уможливило як купівлю банками іноземної валюти в позицію, так і проведення Національним банком інтервенцій з купівлі іноземної валюти для згладжування коливань обмінного курсу гривні на загальну суму 228 млн доларів.
Данилишин зазначив, що від початку року сальдо валютних інтервенцій Національного банку перевищило 1,7 млрд доларів США, збільшивши на відповідну суму міжнародні резерви НБУ.
“Як і у вересні, з початку жовтня продовжує зберігатися збалансованість попиту на іноземну валюту за операціями фізичних осіб”, – написав представник Ради НБУ.
Так, від початку місяця чистий продаж населенням готівкової іноземної валюти становив 5 млн доларів, що практично компенсувало її чисту купівлю фізичними особами у безготівковій формі в обсязі 7 млн доларів. З початку року чистий продаж населенням іноземної валюти (у готівковій та безготівковій формі) продовжує залишатися на рівні близько 1,8 млрд. доларів.

Довідка Finance.ua:

  • згідно з прогнозом Київської школи економіки, обмінний курс на кінець поточного року очікується на рівні 28,2 грн/дол., після чого щорічно знецінюватиметься темпами не вище ніж 3%. Згідно з прогнозом КШЕ, в кінці 2022 року курс складе 28,9 грн/дол., а до кінця 2023 року складе 30 грн/дол;
  • банкіри розходяться в думках щодо прогнозу курсу гривні до кінця року і називають коридор 26,9−28,0 грн/$ 1, свідчить опитування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас