Захист від інфляції: у JPMorgan назвали переможця у протистоянні Bitcoin проти золота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захист від інфляції: у JPMorgan назвали переможця у протистоянні Bitcoin проти золота

Фінтех і Картки
2063
Цього тижня Bitcoin вперше з середини травня подорожчав до 55 тисяч доларів за монету, а ринкова капіталізація найпопулярнішої криптовалюти світу перетнула позначку в 1 трильйон доларів. У JPMorgan розповіли, з чим пов’язане стрімке подорожчання Bitcoin.
В одному з найбільших банків США JPMorgan заявили, що зростання вартості Bitcoin також пов’язане з прагненням інституційних інвесторів захистити свої активи від інфляції.
Інвестори обирають Bitcoin. Схоже, що інституційні інвестори повертаються до Bitcoin, оскільки вважають цифрову монету кращим захистом від інфляції ніж золото. Цю позицію також підтримує канадський бізнесмен Кевін О’Лірі. Він заявив, що криптовалюти знову становлять більшу частину його інвестиційного портфеля. Згідно з даними JPMorgan, гроші “пливуть із золота у Bitcoin”.
Актуальна вартість Bitcoin та золота:
  • Bitcoin – 55 270 доларів за монету, ринкова капіталізація – 1,04 трильйона доларів згідно з CoinDesk.
  • Золото – 1775 доларів за унцію згідно з GoldPrice.
У JPMorgan назвали ще кілька факторів, які підтримали зростання вартості Bitcoin. Зокрема, йдеться про рішення США не обмежувати майнінг або використання криптовалют, як це зробив Китай. Друга причина – популяризація протоколу Lightning Network та 2-го рівня платіжних рішень, які допомогли Сальвадору адаптувати Bitcoin.
Нова заява JPMorgan контрастує з травневим звітом банку. Тоді аналітики зазначили, що інвестори роблять ставку на традиційне золото, закриваючи свої позиції у криптовалюті.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас