Прибуток банків цьогоріч є найкращим результатом за останні 10 років — очільник НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток банків цьогоріч є найкращим результатом за останні 10 років — очільник НБУ

Фондовий ринок
324
Чистий прибуток банків за 8 місяців 2021 року становить 45,6 млрд грн, що є кращим за результати у відповідні періоди понад десяти років поспіль.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Національного банку Кирило Шевченко.
«Маємо переконливий фінансовий результат банківського сектору за підсумками 8 місяців — 45,6 млрд грн чистого прибутку. Це майже на 40% перевищує торішній показник (32,6 млрд грн за 8 місяців 2020 року) і є кращим за результати у відповідні періоди понад десяти років поспіль», — написав Шевченко.
За його словами, цьому сприяли швидке зростання операційних доходів та істотне скорочення резервування, банки й надалі нарощують кредитування бізнесу і населення. Водночас зберігається позитивна динаміка залучень коштів клієнтів у національній валюті: приріст гривневих депозитних портфелів бізнесу та населення становив у річному вимірі +29% та +15% відповідно.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада ухвалила закон, що зобов’язує банки здійснювати валютний нагляд за рахунками нерезидентів, зокрема обмінюватися інформацією про приналежність рахунків їхніх клієнтів до банківських рахунків, відкритих нерезидентам;
  • якщо ви маєте матеріальні цінності, які не хочете зберігати дома, можна скористатися індивідуальним банківським сейфом на умовах укладеного договору.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас