Борги із зарплат зменшились на 300 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борги із зарплат зменшились на 300 млн грн

Казна та Політика
132
Упродовж серпня-вересня 2021 року зафіксована позитивна динаміка щодо зменшення заборгованості із заробітної плати у порівнянні з 1 липня 2021 року. Зокрема, сума боргу зменшилася на 7,5%, або на 295 млн грн.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.
«Зменшення боргу на 7,5% упродовж останніх півтора місяця – фактичне свідчення, що процес вдалося зрушити з мертвої точки. Питання ліквідації заборгованості на постійному контролі у керівництва держави. Також хочу усім нагадати про доручення Прем’єр-міністра України щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати. Зокрема усі підприємства, які мають до кінця цього року погасити борги до 15 млн грн повністю, решта – скоротити їх мінімум на половину. Це доручення має бути виконане, отже прошу всіх активізувати роботу у цьому напрямку», – підкреслила заступниця Міністра економіки України Світлана Глущенко.
Найбільш складна ситуація з боргами залишається на підприємствах, що знаходяться у сфері управління центральних органів виконавчої влади. Станом на 13 вересня 2021 року борг склав понад 2,1 млрд грн. Але паралельно з тим впродовж серпня-вересня спостерігається позитивна динаміка – зменшення заборгованості на 45,7 млн гривень.
Також стало відомо, що Мінекономіки ініціює запровадження практики враховувати ситуацію із боргами з заробітної плати при оцінюванні ефективності роботи керівників обласних адміністрацій. Відповідне звернення вже підготовлене та буде направлене до Президента України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас